El molí

No es pot dir farina, fins que està mòlta i ben fina!    

El nostre projecte sembla que mica en mica va arribant a bon port. El nostre objectiu inicial era com ja dèiem “del tros al plat”, és a dir, poder fer tot el procés nosaltres: sembrar el cereal, cuidar-lo, segar-lo, netejar-lo i moldre’l perquè esdevingui farina i així pugui acabar tenint forma de pa, de pizza o de qualsevol altre plat.  

Per això parlem de: Collita Pròpia.

El nostre molí és de pedra i fusta i els tamisos varien segons el tipus de farina que es vulgui obtenir. Així doncs, obtenim farines integrals, semis o blanques. A més, també fem sèmoles i semolines que serveixen per a fer pastes alimentàries.

La mòlta dels grans és lenta i suau amb la finalitat de conservar totes les propietats organolèptiques del cereal (es conserva el sabor, l’olor, el color, els minerals, etc.).

Hem de tenir en compte que com que les farines són de blats antics, aquestes tenen un color característic que les diferència.

procés

 Aquí podeu veure com fem la farina amb el nostre molí de pedra.

can mestre

Qui som

Som una empresa familiar agraria situada entre Argençola i Santa Coloma de Queralt. Seguim una… 

L'entorn natural

Situats en un entorn natural a 700 metres d’alçada a cavall entre la Conca de Barberà i l’Anoia, els nostres camps estan envoltats de…

Vols venir a Can Mestre?

Si ens aviseu amb una mica de temps, podem preparar-vos una visita per les nostres instal·lacions i segons la temporada, si els camps están en una fase avançada, us els podem ensenyar perquè vegeu les diferents especies sembrades.