
Ingredients
- 1 Kg de Cigronets de l’alta Anoia
- Verdures al gust
Recepta
Posem 1 kg de Cigrons en remull amb dos litres d’aigua, un bon grapat de sal i ho deixem reposar 24 hores. És important que l’aigua sigui mineral o bé de cisterna.
Escorrem els Cigrons i llencem l’aigua amb la qual hem fet el remull.
Tot seguit els posem en una olla, hi afegim quatre vegades més d’aigua mineral o de cisterna i ho posem a coure a foc fort.
Quan arrenqui el bull, hi posem un raig d’oli i baixem el foc perquè es vagi coent a poc a poc durant 90 minuts aproximadament. El temps de cocció, també dependrà de l’aigua utilitzada
Deu minuts abans de retirar-los del foc, hi posem sal. Si teniu l’hàbit de menjar amb poca sal, no caldrà afegir-ne i n’hi haurà prou amb la sal afegida anteriorment, durant el remull.
Quan apaguem el foc, deixem els cigrons dins l’aigua perquè s’acabin de coure bé.
Ja tenim els cigronets cuits, ara els podeu escórrer i fer servir de la manera que més us agradi.
Aquesta vegada hem afegit als cigrons un sofregit amb ceba i col kale.
En bullir els cigrons, també podeu afegir a l’aigua les verduretes i sense afegir-hi res més, teniu un potatge de cigrons per llepar-se els dits.
Altres receptes
Falafels
Falafels fet amb cigronet de l’alta Anoia
Pastís de pastanaga
Ahir vaig fer un pastís de pastanaga, avui ja no en queda!!!
Aqui teniu la recepta, tot amb ingredients eco i de proximitat.
Galetes de 3 blats antics
Aquí teniu una recepta molt fàcil per fer galetes casolanes i per llepar-se els dits!