Magdalenes

Avui us portem una recepta boníssima per esmorzar o berenar: magdalenes!
A més, compartirem amb vosaltres un secret que farà que tinguin molt d’èxit. 

Ingredients

  • 2 plàtans madurs (és important que estiguin madurs per tal de donar dolçor).
  • 100 g de sucre de panela 
  • 1 ou

  • 70 g d’oli d’oliva
  • 2 cullerades petites de bicarbonat
  • Un polsim de sal
  • 200 g de farina integral de Can Mestre (podria ser d’espelta, de blat khorasan o xeixa, per exemple).

  • Opcional: trossets de poma, xips de xocolata, avellana trossejada, gingebre en pols, nou moscada, etc.

 

Recepta

Primer posem els dos plàtans en un bol i els xafem bé amb una forquilla. Tot seguit, afegim sucre, l’ou i l’oli i batem bé per tal que quedi tot ben integrat.

En segon lloc, afegim la farina, el bicarbonat i el polsim de sal i tornem a batre.

Tot seguit, afegim els ingredients opcionals. Aquest és el moment de posar-se creatius!

 Podem tallar una poma i afegir-la a quadradets petits, o xips de xocolata, o bé avellana trossejada o fins i tot, nabius o algun fruit del bosc. Això cadascú al seu gust!

Preparar una safata de forn amb motlles de magdalenes (és molt interessant poder fer-los servir de silicona, de manera que no generem residu i després es netegen i es poden tornar a fer servir) i abocar-hi la massa fins que quedi un centímetre de motlle aproximadament per tal que tinguin espai per créixer.

 I aquí ve el secret: reservar la safata de forn amb els motlles plens a la nevera durant una mitja horeta i encendre el forn a 250 graus. Això fa que la massa quedi molt esponjosa! Passada la mitja hora, posar la safata amb les magdalenes al forn i un cop dins, baixar la temperatura del forn a 180 graus i coure durant uns 20-25 minuts, depenent del forn.

Deixar-les refredar i gaudir-les! Esperem que us animeu a provar-les!

Altres receptes

Pastís de pastanaga

Ahir vaig fer un pastís de pastanaga, avui ja no en queda!!!
Aqui teniu la recepta, tot amb ingredients eco i de proximitat.