Magdalenes
Avui us portem una recepta boníssima per esmorzar o berenar: magdalenes!
A més, compartirem amb vosaltres un secret que farà que tinguin molt d’èxit.

Ingredients
- 2 plàtans madurs (és important que estiguin madurs per tal de donar dolçor).
- 100 g de sucre de panela
-
1 ou
- 70 g d’oli d’oliva
- 2 cullerades petites de bicarbonat
- Un polsim de sal
-
200 g de farina integral de Can Mestre (podria ser d’espelta, de blat khorasan o xeixa, per exemple).
- Opcional: trossets de poma, xips de xocolata, avellana trossejada, gingebre en pols, nou moscada, etc.
Recepta
Primer posem els dos plàtans en un bol i els xafem bé amb una forquilla. Tot seguit, afegim sucre, l’ou i l’oli i batem bé per tal que quedi tot ben integrat.
En segon lloc, afegim la farina, el bicarbonat i el polsim de sal i tornem a batre.
Tot seguit, afegim els ingredients opcionals. Aquest és el moment de posar-se creatius!
Podem tallar una poma i afegir-la a quadradets petits, o xips de xocolata, o bé avellana trossejada o fins i tot, nabius o algun fruit del bosc. Això cadascú al seu gust!
Preparar una safata de forn amb motlles de magdalenes (és molt interessant poder fer-los servir de silicona, de manera que no generem residu i després es netegen i es poden tornar a fer servir) i abocar-hi la massa fins que quedi un centímetre de motlle aproximadament per tal que tinguin espai per créixer.
I aquí ve el secret: reservar la safata de forn amb els motlles plens a la nevera durant una mitja horeta i encendre el forn a 250 graus. Això fa que la massa quedi molt esponjosa! Passada la mitja hora, posar la safata amb les magdalenes al forn i un cop dins, baixar la temperatura del forn a 180 graus i coure durant uns 20-25 minuts, depenent del forn.
Deixar-les refredar i gaudir-les! Esperem que us animeu a provar-les!
Altres receptes
Falafels
Falafels fet amb cigronet de l’alta Anoia
Pastís de pastanaga
Ahir vaig fer un pastís de pastanaga, avui ja no en queda!!!
Aqui teniu la recepta, tot amb ingredients eco i de proximitat.
Galetes de 3 blats antics
Aquí teniu una recepta molt fàcil per fer galetes casolanes i per llepar-se els dits!