Tortitas de farina de cigró

Alguns ens pregunteu per a què es pot fer servir la farina de cigró. Doncs avui us deixarem una recepta molt senzilla i nutritiva: creps americanes salades (en castellà ‘tortitas’ i en anglès ‘pancakes’)

Ingredients

  • 1 got de farina de cigró de Can Mestre
  • 1 got d’aigua 
  • 1 cullerada sopera i mitja de farina integral d’espelta de Can Mestre

  • Sal
  • 2 dents d’all
  • Julivert

  • Bicarbonat

  • Espècies al gust (comí, gingebre en pols, curri o el que més us agradi)

Recepta

Posem el gra d’espelta en remull a la nit, l’endemà l’escorrem  i posem amb aigua neta a bullir uns 35 minuts.

Un cop cuit,  el deixem dins l’aigua de cocció fins que es refredi. Tot seguit, el podem escórrer i guardar.

 IMPORTANT:  L’aigua del remull i de la cocció ha de ser una aigua amb poca calç i sense clor perquè els llegums quedin ben cuits.

Posem una mica d’oli en una cassola on courem les mandonguilles. Un cop cuites, les retirem de la cassola i posem la ceba tallada a la ”juliana”.

Quan la ceba estigui dauradeta, afegim una cullerada de mostassa i tot remenant, incorporem l’Espelta i les mandonguilles.

 Aquesta recepta també es pot fer amb forment.

Altres receptes