Tortitas de farina de cigró

Alguns ens pregunteu per a què es pot fer servir la farina de cigró. Doncs avui us deixarem una recepta molt senzilla i nutritiva: creps americanes salades (en castellà ‘tortitas’ i en anglès ‘pancakes’)

Ingredients

  • 1 got de farina de cigró de Can Mestre
  • 1 got d’aigua 
  • 1 cullerada sopera i mitja de farina integral d’espelta de Can Mestre

  • Sal
  • 2 dents d’all
  • Julivert

  • Bicarbonat

  • Espècies al gust (comí, gingebre en pols, curri o el que més us agradi)

Recepta

Posem el gra d’espelta en remull a la nit, l’endemà l’escorrem  i posem amb aigua neta a bullir uns 35 minuts.

Un cop cuit,  el deixem dins l’aigua de cocció fins que es refredi. Tot seguit, el podem escórrer i guardar.

 IMPORTANT:  L’aigua del remull i de la cocció ha de ser una aigua amb poca calç i sense clor perquè els llegums quedin ben cuits.

Posem una mica d’oli en una cassola on courem les mandonguilles. Un cop cuites, les retirem de la cassola i posem la ceba tallada a la ”juliana”.

Quan la ceba estigui dauradeta, afegim una cullerada de mostassa i tot remenant, incorporem l’Espelta i les mandonguilles.

 Aquesta recepta també es pot fer amb forment.

Altres receptes

Pastí de pastanaga

Ahir vaig fer un pastís de pastanaga, avui ja no en queda!!!
Aqui teniu la recepta, tot amb ingredients eco i de proximitat.